Satın aldığınız kombiden tam verim almak, bilinçli bir kullanımla mümkün. Bu noktada, cihaz bakımı, öncelikli konuların başında gelmekte. Kombi Bakımı Hangi Aralıklarla Yapılmalı ve bakımda neler yapılır gibi konularda bilinçlenmeyi önemseyin.
Bakımı ihmal etmenin yaratacağı problemlerin başında, cihaz veriminin düşmesi geliyor.
Periyodik olarak ve gereği gibi bakımı yapılmayan kombi, eskiye göre daha fazla enerji harcayarak daha düşük performans gösterir. Isınma ihtiyacı tam olarak karşılanmıyor olmasına rağmen, fatura daha yüksek tutarlarda gelmeye başlar.
Düzenli bakım, kombi ömrünü uzun kılmak için de önemli. İlgilenilmeyen kombide çeşitli arızalar baş gösterecektir. Bakım, arızların erkenden fark edilip, onarımın yapılmasını sağlar. Bunun yanı sıra, arızanın önlenmesinde de periyodik bakımın büyük rolü var.
Basit kontrolleri kendiniz de yapabilirsiniz, ama teknik konularda bilgi, beceri ve deneyim gerektiren müdahaleleri mutlaka işin ehli kimselere bırakın.
Kombinin yıllık kapsamlı bakımı için uzman ve yetkili kişilerden yardım almalısınız. Eve gelen servis ekibinin yetki belgesini mutlaka sorgulayın.
Bakımın yeterli sayıda ve aksatılmadan gerçekleştirilmesi gerekiyor. Peki, Kombi Bakımı Hangi Aralıklarla Yapılmalı?
Her yıl en az bir kez, kombi detaylı şekilde kontrol edilmeli ve gerekli temizlikler yapılmalı. Bu işlemleri kombi kullanımının sonunda, yani bahar aylarında yaptırabileceğiniz gibi, kombiyi kullanmaya başlamadan hemen önce, kış başında da yaptırabilirsiniz.
Standart bir bakımda kombi çeşitli açılardan kontrol edilir ve çeşitli bölümler temizlenir.
Sıcak su ve kalorifer tesisatı, su sızdırmazlık, bacalı kombilerde limit sensörü, elektrik bağlantı noktaları, basınç seviyesi, kablolar ve genleşme tankı, başlıca kontrol noktalarıdır.
Kontrolün amacı, ilgili bölümde herhangi bir sorunun olup olmadığını görmek, sorun varsa bunlara uygun yöntemlerle müdahale etmektir.
Kombi sistemini oluşturan çeşitli parçaların kirletici unsurlara uzun süre maruz kalması arızalara kapı açar ve cihaz verimini düşürür. O nedenle, bakımın bir diğer önemli işlemi, temizliktir.
Kombide temizliği gerektiren önemli noktalar ise bacalı kombilerde baca, yoğuşmalı kombilerde su haznesi ve çamur ayrıştırıcı filtre, yanma odasındaki brülördür. Bunların yanı sıra, kombinin içi açılıp, toz biriken yerlerin tozdan arındırılması gerekiyor.