Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?

Tarih: 26.10.2023 06:50
Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?
Taban deliklerindeki kireçlenme sorununun giderilmemesi, ütünün performansını olumsuz şekilde etkileyecektir.

Ütü Temizliğine Dikkat!

Başlangıçta gösterdiği yüksek performansla ütüyü iş olmaktan çıkaran buharlı ütü cihazınız eskisi gibi etkili çalışmıyorsa, cihaz temizliği için alarm çalıyor olabilir.

Buharlı ütülerde sık karşılaşılan problemlerden biri, tabandaki buhar deliklerinde meydana gelen kireçlenmedir. Kirecin delikleri tıkaması, buhar verme kapasitesini, dolayısıyla ütü performansını düşürür. Bu, ileri aşamalarda cihazın arızalanmasına da neden olacaktır.

Bu tip sorunların önüne geçmek için ütü, belli aralıklarla temizlenmeli, kireçlenmenin minimuma inmesi sağlanmalı. Peki, ütüyü kireçten korumak için ne yapmak gerek ve kireç problemi ortaya çıkmışsa, Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?

 

Deliklerin Kireçten Arındırılması

Temizliğe başlamadan önce ütünün çalışır vaziyette olmadığından emin olun. İnce, sivri uçlu bir cisimle, taban deliklerindeki kireci dağıtın. Bunu daha etkin şekilde yapmak için cismin ucuna bez parçası ya da pamuk geçirebilirsiniz. Pamuğu veya bezi beyaz sirke, deterjan gibi sert olmayan bir temizleyici maddeye batırarak da deliklerdeki kireci dağıtma işlemini gerçekleştirmeniz mümkün.

Daha sonra, su haznesinin yarıdan fazlasını suyla doldurun ve ütüyü en yüksek ısı derecesinde çalıştırın. Buhar düğmesine aralıklarla basıp, kireç ve varsa, temizlemede kullandığınız sirke- deterjan gibi maddelerden deliklerin tamamen arınmasını sağlayın. Bu işleme, haznedeki su bitene kadar devam edin.
 

Kireç Temizleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Fark yaratan teknolojiler, ürünlerin bakımını da son derece kolay hale getirmekte. Ürünleri kullanıcı dostu kılan bu sistemlerden biri de ütülerdeki kireç temizleme fonksiyonu.

Üç haftada bir kireç temizleme fonksiyonunun devreye sokulması, kireç problemini engellemede oldukça etkili. Ütüde kullandığınız su çok kireçliyse bunu daha sık uygulayabilirsiniz.

Kireç temizleme özelliğinden yararlanmak için öncelikle, ütü fişi prizde değilken su haznesini suyla doldurun. Sonra ütüyü en yüksek sıcaklık derecesinde çalıştırın ve termostat gösterge ışığı sönünce fişi prizden çekin. Ardından ütüyü yatay şekilde lavabonun üzerine getirin. Kireç temizleme düğmesine basılı tutarak ütüyü sallayın. Bu işleme, haznedeki su bitene kadar buna devam edin.
 

Kireçlenme Nasıl Engellenir?

"Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?" sorusu, kireçlenmeyi önleme konusunu da gündeme getiriyor.
Kireçlenmeyi engellemek veya en azından yoğunluğunu azaltmak sizin elinizde. Bu noktada, ütüde kullandığınız suyun kireç oranına çok dikkat etmeniz gerekiyor. Ütü sırasında tabandan kireç parçacıkları dökülüyorsa, su yüksek oranda kireç içeriyordur.
Cihazı ve ütülediğiniz kumaşları riske atmamak için ideal olanı, demineralize su kullanmak. Demineralize, yani saf su, organik ve inorganik maddelerden tamamen arındırılmıştır.

Kireçlenme sorununda kullanım hataları da rol oynuyor. Kullanmıyorken haznenin içinde su bırakmak ve ütüyü, tabanı zemine değecek şekilde muhafaza etmek, kireç sorununa uygun zemin hazırlar. Hazneyi kullanım harici zamanlarda içi boş bulundurun ve ütüyü daima dik konumda muhafaza edin.
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...